Film från idé till lansering

Film har många fördelar och är ett enkelt sätt att skapa minnesspår och väcka uppmärksamhet på. Rörligt media, film, företagsfilm, informationsfilm, presentationsfilm, stop-motion-film, eventfilm, instruktionsfilm och reklamfilm. Med ett ökat behov av digital marknadsföring har även behovet av film och rörlig bild ökat. Hur fungerar det att ta fram en reklamfilm? Och vad kostar det att göra en film? Film för företag är ett brett område som innefattar allt från mindre instruktionsfilmer till större filmer som presenterar hela företaget. Film kan också göras på lika många nivåer – med enkel mobilkamera, eller med komplett filmteam, blixtar och kulisser. Vi gör både små och stora projekt! För att förstå hur processen går till och vad ni har för behov för ert varumärke får vi börja från början – som med all marknadsföring.

Vilka är målgruppen för er företagsfilm?

Det är viktigt att ha en plan för filmen innan man börjar med inspelning och filmklippning. Vem riktar sig filmen till? Behöver ni en instruktionsfilm för employer branding, till att utbilda eller skapa engagemang bland medarbetarna? Eller en reklamfilm som lockar kunder och skapar sälj? Vi på Reklambyrån STT kan hjälpa er med allt från målgruppsanalys, strategi, manus och storyboard till inspelning, klippning, redigering, ljud, talarröst och musik! Behöver du visa något som inte finns? Då kan vi lösa det med 3D-animation och illustration. Vill du visa upp företaget från luften? Vi jobbar med drönarfilm för att spela in denna typen av material. Vi hjälper er hela vägen från idé till färdig film och distribution på relevanta mediekanaler. Vi gör filmer för Youtube, Facebook, Instagram-stories, hemsidor, digital signage m.m. Tips, att använda en företagsfilm kan vara ett pedagogiskt verktyg för att sälja in ert företag på ett möte!

Filmens användningsområden

En film kan användas för att presentera företaget, visa upp produkter, instruera, utbilda och framförallt bygga varumärke. Men för att filmen ska hålla kvar tittarna och ge effekt behöver den en bra och kreativ idé. Genom att börja från grunden och se helheten kan vi hjälpa er att sticka ut och skapa minnesspår för att få ut maximal effekt av er film.