SEO ­– Sökmotoroptimering hjälper kunderna att hitta ditt företag

SEO. Sökmotoroptimering. I takt med att mer och mer av företags försäljning och verksamhet sker på nätet ökar behovet av att synas på rätt sätt online. SEO, som står för engelskans Search Engine Optimization är ett begrepp för alla de olika metoder och tekniker som används för att en webbplats ska hamna så högt upp som möjligt i sökmotorernas sökmotorer. Det vill säga att ditt företag ska hamna så högt upp som möjligt på Google när kunderna söker efter produkter och tjänster som du erbjuder. Man kan kort sagt säga att SEO, sökmotoroptimering är en form av digital marknadsföring.

SEO hjälper Googles algoritmer att hitta dig

SEO kan göras både tekniskt och kreativt och här finns tusentals olika faktorer som avgör hur högt just din sida rankas av Googles algoritmer. Enkelt förklarat handlar SEO om att hjälpa Google att hitta dig. För att designa, utveckla och driva en framgångsrik webbplats behöver man räkna in sökmotoroptimering i projektet. Webbplatsen behöver vara användarvänlig och inspirerande, samtidigt som den behöver innehålla rätt mängd information för att göra både kunden och Google nöjd.

Se över er webbplats – sökmotoroptimera och få fler kunder

För att sökmotoroptimera en webbplats behöver man titta på hela bilden. I SEO pratar man oftast om copy, alltså texterna, som är högst relevant när en dator ska förstå vad som finns på webbplatsen. Men det är inte bara texterna som är viktiga när man sökmotoroptimerar en webbplats. Webbplatsens uppbyggnad och struktur, texter, bilder, content, programmering och uppdateringsfrekvens är alla viktiga faktorer som påverkar SEO:n för företagets webbplats. En slarvigt skriven kod, felaktiga länkar, ogenomtänka målsidor, osäkra kopplingar eller felstavningar kanske inte märks så mycket gentemot besökarna på webbplatsen, men kan ändå dra ner resultatet för webbplatsens SEO. På Reklambyrån STT har vi lång erfarenhet av sökmotoroptimering och kan hjälpa ert företag att få relevant trafik till er nya eller befintliga webbplats. Vi har erfarenhet av SEO inom en mängd olika branscher och genom att alltid se varje kunds unika behov hjälper vi er att locka lönsam trafik till er webbplats.