Illustrationer visualiserar budskapet

En illustration kan säga mer än tusen ord, som man brukar säga – fast om en bild. Det är lika sant när det gäller illustrationer. Dock ska illustrationer inte förväxlas med fotografiska bilder. Fotografiska bilder tas av en fotograf, medan illustrationer görs av en illustratör. Vi på Reklambyrån STT har lång erfarenhet av att illustrera logotyper, ikoner, grafiska element och mönster.

Illustrationer i logotyper, instruktioner och produkter

Det finns många tillfällen när en grafisk illustration är helt rätt för att visualisera ett budskap. Illustrationer används vanligen i instruktioner, produkter, detaljskisser, kartor eller statistiska uppgifter. Illustrationen kan till exempel hjälpa till att klargöra svåra begrepp. Tänk bara på Ikeas monteringsanvisningar! De är ett utmärkt exempel på när en illustration fungerar som bäst (eller? ;)). Detta är bara några exempel på när en illustration kan vara det rätta valet för din kommunikation. När man visualiserar budskapet med en illustration är det bara fantasin som sätter gränserna!

Illustrationer i marknadsföring

Illustrationer kan göras på papper, med blyerts, tusch, akvarell eller digitalt. Numera sker de mesta av illustratörens arbete helt digitalt. Vad är det som kan behövas illustreras i din verksamhet? Hos oss på Reklambyrån STT får du hjälp med informativa, snygga, pedagogiska och intressanta illustrationer som blir unika för just din verksamhet.